Teprovning

Vi har haft roliga och inspirerande provningar med Er. Tack för det! I höst och vinter fortsätter vi prova te. Du bokar plats genom att skicka ett mail till karin@thehuset.se
Välkommen med din bokning!

29 november kl 14:00:
TEMA: Japansk teprovning
PLATS: Spinneriet i Lindome

30 november kl 19:00:
TEMA: Ordinarie teprovning
PLATS: Kongahälla Center Galleria

Tider för början av 2024 kommer inom kort!

ORDINARIE TEPROVNING
Under denna provning bjuder vi ett urval av naturella teer från sex olika länder. Vi provar både vitt, grönt, oolong, svart och lagrat te, samt pratar om skillnaden mellan de olika sorterna. Vi pratar även om vilka faktorer som påverkar smakupplevelsen av te. Denna teprovning passar för alla, oavsett om du druckit te hela livet eller knappt smakat te. Du får även med dig en liten goodie bag hem.

Tid: ca 1,5h
Kostnad: 350 kr
Max 10 pers


JAPANSK TEPROVNING
Under denna provning bjuder vi uteslutande på teer odlade i Japan. Det innebär att vi mestadels provar gröna teer. Vi provar både teer av mer vardaglig kvalitet samt teer av absoluta toppkvalitet, där vi brygger enligt Senchado bryggningsmetod i japansk Kyusu-tekanna. Vi bjuder även på en mycket fin kvalitet av matcha. Vi diskuterar olika smakupplevelser, och självklart pratar vi även om hur te odlas i Japan, lite om den japanska geografin och olika odlingsområden. Denna provning passar alla som är nyfikna på japanska teer, men om du är nybörjare på te kan det vara bra om du tidigare deltagit på den ordinarie provningen. Inga förkunskaper krävs dock, bara ett intresse. Du får även med dig en liten goodie bag hem.

Tid: ca 1,5-2h
Pris: 450kr
Max: 10 pers


AVANCERAD TEPROVNING
(Kommer under 2024)

Under denna provning bjuder vi enbart på teer av högre kvalitet, med fokus på naturella svarta och oolonger. Vi utforskar det österländska sättet att brygga te enligt Gong Fu bryggningsmetod i liten kanna eller Gaiwan, där vi brygger många gånger på samma teblad. Vi går in mer ingående på hur olika teer odlas och produceras, samt provar lagrat te från en Puh Ehr-kaka. Denna provning passar bäst för dig som redan varit på vår ordinarie provning, dig som är van vid att prova mat eller dryck av annat slag, samt dig som är van att dricka naturella teer men vill ta din kunskap och smakupplevelse av te till en högre nivå. Du får även med dig en liten goodie bag hem.

Tid: ca 1,5-2h
Pris: 450kr
Max: 10 pers


Önskar du en provning tillsammans med kollegor, vänner eller grannar? Skicka en förfrågan till info@thehuset.se